onsdag 28. januar 2009

Ctrl+Enter - Send e-post

Vi har akkurat skiftet mailserverløsning på jobben, fra Micro$oft Exchange over til en liten Open Source-utfordrer som heter Zimbra. I påvente av å få tatt tid til å sette opp Outlook til å snakke med den nye løsningen bruker jeg Zimbra sin webklient, som egentlig er såpass bra at det er mulig jeg slipper å rote til tilværelsen med Outlook i det hele tatt.

For å gjøre en lang historie ikke så veldig mye lenger, så er det alltid gøy å oppdage at folk har tatt seg bryet med å implementere støtte for gamle hurtigtaster i nye løsninger, særlig i webløsninger, hvor man normalt ikke er bortskjemt med slikt.

Hurtigtasten det er snakk om er altså Ctrl+Enter, som du kan bruke for å kjapt sende en e-post uten å måtte bruke musen til å finne frem "Send"-knappen.

Selvfølgelig kan det være litt skummelt å plutselig sende en mail på denne måten, og mange vil føle behov for de ekstra sekundene med ettertanke og etterkontroll før man klikker send (jeg hadde vel ikke tryppet på "reply all" nå, eller...?), men litt ekstra spenning i hverdagen er bare bra.

Et PS til slutt: Ctrl+Enter er selvfølgelig også hurtigtast for å sette inn sideskift i Word, og sikkert andre tekstbehandlingsprogrammer. Det er nok en av disse hurtigtastene som har fulgt med oss siden Word Perfect.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar